Guia de kombutxa artesana

picture1

INGREDIENTS

1 SCOBY de Casa De la Kombucha 65 g de sucre blanc ecològic per litre 5 g de tè negre/verd per litre (2 g de negre y 3 g de verd ) 2 lt d’aigua filtrada

UTENSILIOS Y MATERIALES

Una olla de 2-4 lt per bullir l’aigua Una gerra de vidre o porcellana de 2-4 litros

Una banda elàstica per assegurar el drap

PROCEDIMIENT

Començar preferiblement amb 2 lt. Reserveu 1 lt d’aigua a la gerra de vidre. Escalfeu 1 lt d’aigua a l’olla, infoneu 10g de la barreja de te durant 15 minuts. Coleu les fulles de te. Afegir 65g de sucre per lt i dissoldre. (En aquest cas 130g) Abocar la resta d’1 lt d’aigua freda a la barreja. Deixeu-ho refredar a 32°C. Un cop refredada, afegiu-hi l’SCOBY i el líquid iniciador (almenys un 10%, en aquest cas 200mL). Tapeu-ho amb un drap i fixeu-ho amb una goma. Deixeu fermentar durant un període de 2 setmanes fins que s’aconsegueixi l’equilibri desitjat d’acidesa i dolçor. Reserveu un 10% de la Kombucha i de l’SCOBY per utilitzar-la en un nou lot. Embotellar la Kombucha i afegir fruita, sucs de fruita…(al gust) per aromatitzar la Kombucha. Una bona quantitat és del 10-20% de la mescla. Deixeu fermentar durant 3 dies a temperatura ambient i després refrigereu.

Coses a tenir en compte: Emmagatzemar en un lloc càlid i tranquil, lluny de la llum solar directa i del fum. Utilitzeu recipients de vidre, ceràmica, fusta o acer inoxidable (304) de qualitat alimentària per a la fermentació. Com saber si la seva kombutxa està a punt?… El color d’aquesta canvia lleugerament de fosc a clar, ha de tenir una olor agredolça, també ha de tenir un bon creixement de noves SCOBY, el seu PH ha d’estar entre 2,5 i 3,2 i , finalment, ha dhaver activitat del llevat, i els fils de llevat han de ser visibles. Si hi ha signes de floridura, descarta el teu lot, esterilitzar-ho tot i torna a començar.

El més important és divertir-se i gaudir del procés d’elaboració de la kombutxa. Un drap de lli/cotó Ampolles

Feu un comentari